Friday, December 31, 2010

Kenangan 2010

helooo sume...
pejam celik... pejam celik...
ari ni ari terakhir tuk thn 2010...
huhu, tetiba rs cdih plk...
byk kenangan manis mahupun pahit berlaku dlm hidupku...
yg manis akn ku ingti smpai ble2...
dan yg pahit tue aku jdkn pengajaran buatku tuk ms hdpn =)
yg penting hidup mesti diteruskan...
setiap apa yg berlaku mesti ad hikmah disebaliknya...

ni sje la nkimbas kembali pe yg terjadi thn 2010...
nti share yg sweet2 je, hehe...

~MOTIVASI SANTAI BERSAMA DR. FAZLEY~

pada 2 April yg lalu...
DIBSA anjurkan program "Motovasi Santai Bersama Dr. Fazley"
mmg aku suke sgt la... ye la, aku ni mmg respect la ngn Dr. Fazley ni...
erm,ari tue gempar gk kn title Dr yg dye dptni kn...
tp dye cool je... ape2 yg org ckp...
ape2 pun org fikir, smpai skrg aku msih respect kat dye...
nak kesah ape kn... dye pun mmg berjaya apa...
dah ad perniagaan sendri...
skrg ni pun msih belajar...
wow, dlm dye msih sibuk2 pun, sempat lg tue wt album...
ad je keje yg dye wt kn... byk yg aku dpt dr program ni...
mmg kenangan yg aku x akn lupakan la =)

~MY BESDAY~

thn ni aku sambut besday ngn kluarga besarku...
Jusoh's fmly... bez sgt...
sambut kat rumah bru Uncleku kat Bukit Antarabangsa...
dlu dye duk kat c2 jgk tp kat kondominium Impian Selatan...
korg tau kn??? ala, dkt kejadian tanah runtuh thn 2008 tue...
fmlyku... Uncle's fmly... Cik Ngah's fmly... De's fmly...
kitorg wt bbq... syok sgt dpt mkn rmai2 cmtue...
yg xde ms Tuk dan Achik's fmly
coz Tuk, Achik dan suaminya Achik Man pegi umrah...
anak2 diorg x dtg... anaknya tggl kat Trgnu (rumah mertua Achikku)
aku dan fmlyku ad kat cni pun sbb anta diorg la...
Su's fmly pun x join coz diorg kena blik awal...
Pak Su dah kena keje, huhu...
pe2 pun, bez sgt...meriah... x lm aku x smbut besday cmne =)

 ~pose di tmn rumah Uncle~

~AZZAMFC'S FAMILY~

perkara yg wt aku paling hepy thn ni
adalah aku dpt mengenali Azzamfc's Family...
aku x pernah terfikir selama ini akan dpt kenal rapat ngn diorg...
sumenya bermula kerana kami minat dan menyokong Azzam Idola Kecil 2...
walaupun aku lom pernah jupe ngn diorg secara empat mata tp rs rapat sgt...
sumenya karena FC dan FB... tp FC dh xde, tmpat mula2 kitorg kenal...
mmg sedih sgt masa tau FC terpaksa ditutup, huhu...
tp kitorg still berhubung melalui FB... ad jgk la melalui fon =)

hah, aku sempat jupe beberapa org Azzamfc's Family...
dan itu menjadi kenangan plg manis antara kenangan2 yg lain...

30 Mei 2010...
aku berjupe ngn Kak Aina...
x sgka rupanya Kak Aina org Trgnu jgk...
tp dye bekerja di KL...
tue yg dpt jupe dye coz dye blk Trgnu...
kitorg pun plan la nak jupe...
mmg x sgka... suke sgt...
kitorg jejalan sekitar Kay Tee...
kitorg pegi Pantai Batu Burok... Masjid Terapung...dpt knl jgk kawan Kak Aina, Kak Ina...
Kak Ina yg bawak kitorg jejalan kat Masjid Kristal...
setiap tmpt kitorg pegi... msti klik... klik... klik...
pe lagi bergambar la, hehe...

 ~kenangan di Masjid Kristal~

24 Julai 2010...
first dapat jupe Azzamfc Trgnu...
walaupun cuma 6 org tp aku hepy jgk...
dpt jupe Kak Ain ngn 2 org anak muridnya yg suke sgt menyakat,
Syam Ali (praktikal kat cni... tue yg dye dpt join) dan Amir yg pemalu, hehe...

 ~dpt bergambar ngn Kak Ain je... yg lain dh balik, huhu~

9 Oktober 2010...
tarikh ni plg aku x dpt lupe coz bkn setakat jupe Azzamfc...
aku dpt jupe Adik sekali ngn kluarganya...
ini sume kerana Suarasa, klu nth x tau la ble aku dpt jupe diorg...
hah, Suarasa kn 2 ari tp 8hb tue aku x smpt jupe...
dtg lmbt sgt... pstue mlu plk nk col Ibu...
ye la, Ibu mn knl lg aku, tue yg segan sgt, ekeke...
tp 9hb tue try jgk anta msj kat Ibu...
lgpun Azzamfc ad jgk yg dtg, Kak Ain dan seperti biase ngn anak2 muridnya, hehe...
Waniey (first time jupe)... Kak Syida dan adiknya ( ni yg kedua la... dh jupe ms ari pertama Suarasa),
tue yg kurg ckit segan tue, hehe...
Ibu bgtau Adik dtg kul 2 wt persembahan...
Waniey pun try gk col Ibu... Ayah yg angkat...
hah, lps tgk Adik wt persembahan kat booth Adik@9...
jupe Kak Syida... Syam pun ad la...
bkn Syam Ali... ni Syam Japanze (klu xsilap la, ikut nm di FB)...
kitorg pegi jupe Ibu dan Adik2... pastue jejln kat Pasar Payang...

 ~eh3... ni bkn Azzamfc's ye... sje selit pic ni, hehe...ni Kak Sh. Nur...
suke tgk dye,cntik sgt~

 ~bersama Adik a.k.a Along... akhirnya jupe jgk, hehe~

 ~hepy je sume dpt jupe Adik, hehe~

 ~bersama Adik a.k.a Angah~

~bersama Ibu dan Waniey~

~SweetMemoryEver~

2 comments:

  1. nana suke entry nieh..maaf la lame tak bace post akak..rupanya2 semua dh ilang

    ReplyDelete