Friday, December 31, 2010

rancangan tv

helooo sume...
tetiba plk kn... tjukku ni kn???
motif??? nth la, sje je kowt, hehe...

ni sje la nak crite sal rancangan yg ku tgk td...
rs mengada plk nak crite kat korg kn, hehe...
rancangannya adalah... jeng... jeng...jeng...

~SEMANIS KURMA~

ala...hosnya Dato' Ustazah Siti Norbaiyah dan suami tercinta tue =)
jujur ye... sebenarnya aku jarang la tgk rancangan ni...
biasenya bergantung pada tajuknya bru ku tgk, hehe...
dan disebabkan tjuk dye bez mlm ni iaitu
"tutup buku lama, buka buku baru"
begitu la hendaknya tjuk mlm ni...
bez kn??? sesuai sgt nak2 esok lusa dah nak msuk thn bru...
even thn bru hijrah dah msuk lm dh =)

jemputannya Norynn Aziz dan Catriona Ross 
(tol ke aku eja ni??? hrp tol la... klu salah, sory Kak Cat ^_^)
umum dah tau kn... diorg dah pakai tudung...
even Norynn Aziz lom tutup sepenuhnya...
tp dah bgus la kn... usaha ke arah kebaikan...
Insha Allah, akan lbh baik, amin...

hati aku jd sayu je dgr crite diorg...
Norynn  Aziz ngn crite dye dpt menunaikan Haji baru-baru ni...
walaupun ikut crite dye, xde pun terfikir nak ke sana mcm kebanyakan org Islam...
tp segala atas kehendakNya... bila Dia sudah memanggil ke rumahnya,
maka dapat la Kak  Norynn ke sana...
wow, sungguh bertuahkn =)
dan bila balik dr sana, dye berubah sedikit demi sedikit...

kisah Kak Cat plk slps insiden kemalangan yg hampir meragut nyawanya...
lps tue dye terpaksa belajar berjalan semula...
Alhamdulillah, sekarang dye kembali sihat dan dpt bekerja semula...
dye pun dah bertudung sekarang... bru lg, bulan Julai yg lalu...
dye critekn saat dye sakit...
even keluarga, kwn2 ad disekeliling dye bg sokongan
tp dye sedar bahawasanya Allah sahaja yg dpt menyembuhkannya...
saat itu... dye hanya mengadu kepada Allah...
dan yg paling menyentuh atiku bile ditanya tentang azam thn bru...
dye jwb nak ke Mekah menunaikan haji...
dan dye mahu belajar untuk membaca Al-Quran kembali...
dye bgtau kali terakhir dye tol2 bc Al-Quran sewaktu sekolah...
selepas itu dye hanya pegang dgn hafal surah2 kecil aje...
dgn sedih dye bgtau bila dye buka kembali Al-Quran tuk membaca...
susah tuk dye bc kerana dh lm ditinggalkan...
crite dye tol2 bg keinsafan buatku...
moga dye dipermudahkan tuk melakukan segala amalan baik yg dilakukan, amin~

erm, topik kali ni tol2 menyentuh atiku...
ok... rancangan seterusnya... mmg jauh beza la ngn rancangan td...
ye la, td berbentuk Islamik... ni bentuk ape erk???
hiburan??? cinta??? pe2 jela...
dlu aku pernah crite...
korang ingat x...

~PERFECT MATCH~

ala, rancangan mencari pasangan tue...
eh... eh...korang jgn cepat melatah k..
ni tuk org Cina maaa...
suka episod kali ni, lain ckit bnding episod dlu2...

aku summary je la k...
malas dh nak taip panjang2, hehe...
 
yg syoknya peserta pertama ni...
dye dpt gadis impian dye dowh, syok kn, hehe...
ms awal2 dye msuk... mcm biase pengacara akan bg 1 alat ni...
dye pun pilih la gadis 1-24 yg dye minat... sorg je k...
dan dye pilih girl no. 18 (wah, haku hingat lagi tue, hehe)
lps tue VCR pun ditayangkn...
lps 3 VCR abis ditayangkan...
sume girl ni dh padam la diorg pnye lampu...
except sorg girl ni je...
and U know what??? girl no.18 tue la x pdm lampu dye...
wow, tol2 x cye kn??? hehe...

next... peserta kedua ni plk...
dye msuk rancangan ni semata-mata nak dapatkan ex-gf dye...
lps diorg putus... lm gk la mamat ni nak cri girl tue...
then mamat ni ngn fmly dye tgk rancangan ni...
diorg nmpk girl ni ad, so mamat ni pun anta penyertaan msuk
rancangan ni semata-mata sbb girl tue...
how sweet right??? bila abis VCR ditayangkan...
sume ngis dowh... bkn girl tue je ngis tp girl yg lain...
even penonton pun terharu...
and part plg bez, dye melamar trus kat c2...
sooo sweet =)
chopp!!! first time mamat tue kluarkn...
camera dh shoot ar girl ni...
dye dh start ngis dowh...
so ble tayang VCR lg2 la dye ngis kn, huhu...
sooo sweet... adesss, sekali lg aku sebut sweet, hehe...
mmg sweet pun ^_~


ok... 2 lg peserta pun sweet jgk kisah diorg...
peserta ketiga ni ad kisah lampau yg cdih...
ad rmai gk la x pdm lampu kerana kcian kat dye...
tp bile dye ckp dye hanya nak org tol2 suka kat dye...
bkn sbb simpati, bru la diorg padam lampu...
tp ad sorg girl ni...x pdm2...
and diorg sudi trima mamat tue dan begitu jg ngn mamat tue...
peserta terakhir plk dtg rancangan ni sbb terpikat sore sorg girl ni...
siap gubah sebuah lgu tuk girl tue... dan dye nyanyi kat c2 jgk dowh...
girl tue pun terharu then trima mamat tue...
ok... end of the story...
mau tdo la, ngantok sudah...
papai, daaaaa~

No comments:

Post a Comment