Thursday, January 6, 2011

macam-macam kisah =)

akhirnya berakhir minggu pertama kuliah...
rasa lega sangat...
Alhamdulillah, segalanya berjalan ngn lancar...
moga keadaan ini akn berterusan...

ari ni...
Angah blk rumah...
so, terpaksa la aku balik Walid ambik aku lambat, huh...
mulanya Walid suruh Ummi ambik..
then aku col la Ummi srh dtg ambik aku...
tp Ummi plk tkut nak bwk kete...
dah la tengah hujan lebat kn, lg la...
mmg aku dh agk ar Ummi x akn ambik aku pnye, ngee...

aku pun stay la jap kat bilik my dear Ain dan Shima...
diorg nak blk ari ni...
aku ingt mmg nak blk sama diorg je...
pastue tetiba aku teringat "uwaaaa, aku x ckup wit maaa"...
x jd la plk... kena tgu Walid aku jgk, huhu...

tp disaat akhir...aku ikut diorg gie bandar, hehe...
pe lagi...smpai je stesan bas...
aku x naik bas trus... aku merayau-rayau dlu...
alang-alang dh ad kat bndar...
msti guna sebaik mungkin, hehe...
mula-mula aku ke ATM BSN...
yes!!! pe lagi, kluarkn SEDIKIT wit...
sedikit sje k... tgk siap aku caps lock tau perkataan sedikit, hehe...

then aku ke bhgian ats stesan bas...
nk baiki my wadges... ad sedikit rosak, huhu...
x kn nak buang kn, wadges kesayangan tue >_<

then gie AGRO BANK...
selesaikan masalah kad ATMku, huhu...

then...pusing pnye pusing...
lapar la plk... last aku tol2 makan time sarapan je la...
before go to campus, ngee... lapar siottttt...
sooo aku pun menuju ke.....
.
.
.
.
.
.
.
~McDonalds~
.
.
.



 nak tau pe yg aku makan???
.
.
.
.
.
.
.
tetttt... tettt... tettt...
.
.
.
.
jeng...jeng... jeng...
.
.
.
.

.
.
msti korg cakap...
"ala, prosperity... dh agak ar..."
.
.
.
.
hehe... aku pun dh agk korg leh agak, ekeke...
.
.
.

tgh syok2 makan... terjupe lak kawan2 ku...
Cik Ain (ni Ain lain plk tau) dan Cik Na, hehe...
so agenda sapa menyapa pun terjadi...
ye la...klu kat cmpus pun bkn selalu jupe skrg ni...
ecewaaah, cm la ssh sgt nk jupe kn, hehe...
helooo... skrg mmg ssh ckit k...
sbb spt yg sedia maklum sem ni aku ulang alik ke cmpus dr rumah...
x mcm sem2 lps,aku duk kolej...
lgpun aku ngn diorg x sekelas lorh =)

ok, lps agenda sapa menyapa berlalu...
makananku pun nak abis dh tp Walid x col2 bgtau dh smpai ke kn...
sooo, aku pun col la lg sekali...
Achik yg angkat... dye bgtau Walid bru sudah solat...
adoyai, maknanya lmbt lg la nak smpai...
sooo... aku decided makan cpt2 then pegi cuci mata sebentar...
aku pun menuju ke Hock Kee Seng...
(ni shopping complexs yg ad kat Kay Tee je kowt, hehe)
then trus menuju ke tingkat ketiga...
bahagian pakaian girl2 la, hehe...
tgh syok2 cuci mata... fon ku berdering...
"Walid dh smpai"

ngn sepantas kilat, aku menurungi tangga
tapi masih dalam keadaan ayu, haha ( x leh bla tol)
~skip~
.
.
.
 akhirnya sampai di rumah...
sampai rumah... dapat kisah klaka Angah...
bayangkan ari Ahad ari tue bru pegi asrama ngn brg2 yg penuh la kn...
tup... tup... ari ni dye bwk blk brg2 tue ke rumah...
adesss...adesss... Angah... Angah...
sengal tol la kamu ni, haha...

Ummi aku la semangat crite ke aku...
msuk je rumah... x sempat aku nak buang tudung... 
nak tukar bju ke apa... Ummi dah crite...
plk tue smbil tergelak-gelak... merah padam muka Ummi, hehe...
jarang tau Ummiku gelak cmtue... biasenya dye senyum je...
tak pun sengih sampai nmpk gigi, hehe...

mcm2 la kamu ni Angah, haha~

*pic credit to En. Google... peace~

No comments:

Post a Comment