Tuesday, February 8, 2011

hari yang memenatkan

untuk bulan Februari,
hari ni merupakan hari yang memenatkan...
bukan hanya aku bahkan Walidku...

hari ni settlekan segala urusan course validation...
Alhamdulillah...
hari ni hari yang penuh dengan kelas...
dan hari ni juga bertambah kelas...
iaitu kelas ganti pada waktu malam...

tapi pape pun Alhamdulillah...
hari ni semuanya berjalan dengan lancar...
esok pula, aku nak settlekan surat
pemberitahuan aku skip kelas FIN untuk hari Isnin...
mujur la esok ada 1 kelas je...
so takde la terkejar-kejar sangat...
tak nak dah tangguh-tangguh pasal surat ni...
kang tak pasal-pasal ada masalah pula di kemudian hari...
tak mau... tak mua...

hah, tadi tengah duk syok makan
nasi putih + kicap + telur goreng ( lama kowt tak makan camni, hehe)...
Ummiku pun buka la cerita...
tadi kawan dia (mak kepada kawan Angah) datang rumah...
nangis-nangis teringat kat anak dia ( kawan Angah la)...
hari ni, anak dia pegi sek di Setiu (sama dengan Angahku)...
Angah ke hostel (ni kisah hantar Angah ke hostel)...

okey... kembali ke cerita tadi...
mak dia ni teringat sangat ke anak dia ni...
ye la, anak sorang tue je... jauh pula, huhu...
Ummiku ni pula jadi penasihat tak bertauliah, hehe...
sambil-sambil duk pujuk kawan dia ni...
dia pun nasihat la sekali...
"biar la anak duk jauh sikit... dia gie belajar pun...  bla... bla..."

masa Ummiku duk cerita ni,
aku duk balun ketawa tak hingat...
nasib baik la tak tercekik ( aku kan tengah makan masa tue)...
tak senonoh tol aku kan...
ye la, first time kowt aku  jumpa mak orang
yang rindu anak dia camni...
selama ni duk tengok cerekarama-cerekarama je...
lagipun Ummiku tak pernah kowt nangis sebab rindu anak dia...
(aku agak la, hehe)...
maybe Ummi aku tak nak anak dia risau kowt...
(aku agak lagi ni, hehe)...
kalau betul aku agak ni kira Ummiku ni jenis tabah derrr...
sayang Ummi, jangan marah-marah tau, hehe =D

sekian, ceritaku untuk hari ini...
*perghh,  sengal tol ayat, haha...

psst : masa aku tulis entry ni,
dah ngantok sesangat ar tapi disebabkan
baru lepas makan, kira ni bagi perut rehat jap sebelum tido zzzzz...

psst... psst : hah, ni lagi satu...
aku tak dapat pegi majlis kawen kawanku minggu depan
sebab aku join trip, huhu...
dalam gembira, ada rasa terkilan di situ, huhu~

No comments:

Post a Comment