Friday, February 25, 2011

Trip Melaka N9 : part 1 : bertolak ke Melaka

baru ada semangat sikit nak update, hehe...

ni kisah 17 Feb lalu...
kisah basi kowt, ekeke...
tak kisah la basi ke tak, mau update juga =p

terus cerite dari waktu kitorang bertolak la ye...
hah, trip ni untuk dak-dak sem 6 BM (business management)
tak semua yang pergi tapi sebuah bas juga la =)

sambil menunggu bas, snap-snap dulu...
sebenarnya banyak aku snap pic time ni tapi yang lain tak brape cute...
ye la, guna camera hp ciput je, huhu...
yang ni je aku nampak CAM cute... tak cute juga??? 
fine, tak kisah korang nak cakap pe =p

kul 3.15 petang kitorang bertolak ye...
dalam beberapa jam, kitorang dah berenti...
awalnya??? yup, berenti tuk beli-beli pe yang leh dikunyah dalam bas nanti, hehe...
nasib baik juga berenti... berenti kat T'shoppe Marang...
kalu tak memang takde pe la yang leh aku kunyah...
aku kan memang kuat makan =p

lepas beli pe yang patut...
nas pun bergerak....
.
.
.
.
duk dalam bas tak boring pun...
dak-dak ni adoyai...
duk cakap sana... duk cakap sini...
sakit perut aku duk tergelak je...
bila senyap... hah, sah-sah tido time, ekeke...
leh kata sume tido =)

kul 5.15 - 5.45 petang...
kitorang berenti solat di Masjid Jamek Kerteh...
.
.
.
.

kul 6.45 petang...
makan di Restoran Seri Baging, Cherating...
aku tak order makanan pun, order ABC je...
time tue kenyang lagi kowt... mana tak kenyang...
dalam bas aku asyik melantak je... walaupun melantak sneak je, hehe...
.
.
.
.
.

kul 9.25 petang...
berenti di Petronas Muazam...
sebab ada yang nak ke tandas...
aku ambik kesempatan beli lagi, haha...
memang dasar suka makan kn,hehe...
.
.
.
.
.
.

kul 1 pagi...
Alhamdulillah, 
sampai di tempat penginapan kitorang...
Homestay Bonda, Ayer Keroh....
letih siotttt... tukar-tukar baju...
tidooooo... tipuuuu...
layan tv dlu, hehe... opsss, solat dulu maaa...
malas nak tunggu giliran mandi yang panjang berjela,
aku  terus tidooooo je =)

psst : gambarku kurang dalam simpanan...
sume ada kat kawan-kawanku... 
*suka menyelit-menyelit dalam camera diorang, hehe~

No comments:

Post a Comment