Thursday, April 14, 2011

Malam Pra Graduan

Hari : Rabu
Tarikh : 13 April 2011
Tempat : Dewan Aspirasi, UiTM Dungun

kitorang (dak2 UiTM Kuala Terengganu) bertolak
dari Kolej Kerawang dalam kul 7.05 malam *memang dah lewat sangat la, hehe..
 
*sebelum bertolak... dengan Ain...

Then berenti jap untuk solat Maghrib kat surau mana ntah, lupa dah, hehe...
 
 *lepas berenti solat...
bila guna hp cabuk, camni la jadinya =p

bila kitorang sampai, 
dalam dewan dah penuh ngan warga UiTM Dungun...
VVIP pun dah nak sampai...
kitorang pun menonong la masuk dewan...
 
 *souvenir
 
cari tempat duduk, hampeh je...
tanya sini, dah ada orang...
tanya sana, dah ada orang...
padahal kerusi kosong, sedih tau...

nasib baik la,
urusetia dapat menyetelkan...
kalau tak, kitorang dah keluar balik ar *hehe, TIPU je...
setelah duduk, perkara pertama yang aku lihat...

*, itu MENU MAKANAN kami...
lapar lorh, huhu...

mula majlis
dengan nyanyian lagu "Negaraku"
dan "UiTM di Hatiku"...

ucapan VVIP...
 
 *saat VVIP berucap, kitorang... hehe

 dari kiri : Na, Anum, Fatin dan Zidah...

makan malam...
Akhirnya, masa untuk makan...
semua dah muka kelaparan terus ngap pe  yang ada depan mata, hehe...
 
 walaupun dah lapar tahap gaban,
gambar harus diambil =p

*aku punya
permulaan aja ni, hehe...
 dari kiri : roosted beef with black pepper sauce, three flavours fish fillet,
sotong pe ntah (hehe, takde pun dalam menu), pak choy with mushroom sauce,
chicken with lemon sauce and white rice...

erm, boleh tahan sedap juga la...
atau mungkin sebab kelaparan yang melanda
menyebabkan makanan ini jadi sedap, tak tau la, hehe...

aku paling suka roosted beef with pepper sauce sebab pedas (lagi pedas, lagi aku suka)
dengan pak choy with mushroom sauce... dua lauk ni banyak kali aku tambah =)
 
 *see, kawanku Aiman tambah nasi lagi, hehe...

 *time for desset
fruit pletter...
tak sempat nak capture yang diorang hidang...
semua orang dah serbu, hehe...

 *second desset : muffin

 Ain satu... Fiezah satu...
bukan dua-dua aku punya ok =p
aku makan pun tak abis, dah kenyang sangat...
Alhamdulillah =)

sambil-sambil kitorang makan, ada persembahan kebudayaan...

erm, not bad...
best gak ar diorang nayanyi
(suka hati aku je nak komen kan, hehe)

then cabutan bertuah...

penghargaan pelajar cemerlang diploma...

persembahan lagi...

cabutan bertuah lagi...

penghargaan pelajar cemerlang ijazah sarjana muda...

lagi persembahan....

lagi cabutan bertuah...
aku yang terakhir bertuah ye, hehe...
 
*hamper hasil cabutan bertuah...

 *no bertuah... no.9

majlis tamat...

VVIP keluar dari majlis...

semua keluar...

bergambar lagi...

*jupe kawan lama...
hampir 9 tahun gak ar... sesekolah rendah...
bila naik sekolah menengah, tak sesekolah dah...
lagi pula, aku pindah rumah masa form 2...

hampir kul 12 tengah malam,
kitorang bertolak balik...

kul 1 pagi lebih sikit, hehe...
sampai Kolej Kerawang...
lepak kat bilik Anum, solat Isyak dulu...
sementara tunggu Walid...

kul 2 pagi sampai rumah...
terus terjun atas katil...
ZZzzzZZzZZ =)

Tamat Kisah Malam Pra Graduan~

11 comments:

  1. Wah bukan main meriah sekali... sedap lauk pauk tu... ha ha ha

    ReplyDelete
  2. Tokkkkkk... hehe...
    tau takpe... masa makan, masing-masing khusyuk je,
    tak pandang kiri kanan dah, hehe~

    ReplyDelete
  3. haha..ade owg 2 jpe kwn lame dlu dri aku..

    ReplyDelete
  4. nyrah : =) nok jupe nyrah lok... sejak abis spm, dok jupe doh kite =)

    aien : hehe... jupe kwn lm, kwn skrg dok akn lupe =)

    ReplyDelete
  5. kwn lame xmo dknang2 ke?hehehe..=P

    ReplyDelete
  6. msti la aku kenang except her =p
    ala, dia kan "best friend" mg, haha~

    ReplyDelete
  7. makanan2 itu membuatkan ku terliur....nyum3...

    ReplyDelete
  8. hehe, memang sedap... skrg ni pun masih teringat2, hehe ;)

    ReplyDelete