Wednesday, July 20, 2011

Berjalan Tanpa Arah Tujuan

Assalamualaikum...

ni kisah semalam punye, hehe...
semalam tak larat nak update... sakit kepala wooo...

kitorang dah rancang 2 hari sebelum tue...
tetiba dari mesej dari kawan aku, Nora ajak pergi bandar...
lagipun dia nak beli tiket tuk balik campus dia nanti...
sebenarnya aku ajak sorang lagi kawanku, Sue...
tapi sehari sebelumnya dia bagitau tak dapat pergi, huhu...
takpe la kan, nak wat camne, dah takde jodoh kitorang nak jupe dia...

hari kejadian, hari Selasa...
bangun cam biase la... bangun terus solat Subuh...
ingatkan tak nak la tido...
sekali, mata dah tak tahan... tido jgk sekejap, hehe...
time tue tido cam tak tido je...
sekejap bangun, tengok jam,tido balik...
begitu la seterusnya, sampai kul 8.45 pagi baru la aku tol2 bangun, hehe...

dah makan, mandi, bersiap segala bagai...
tunggu la bas... mulanya aku pergi bus stop tue sorang je...
sekali nampak sorang mamat kat situ... kat kedai kosong tue pulak ada 2 orang...
takut punya pasal, terus call Ummi suruh datang teman sampai la aku naik bas, haha...

dalam perjalanan ke stesan bas...
lalu la kawasan Mydin Mall kan...
baru aku perasan dah ada bus stop la kat situ...
owh, terasa betapa lamanya aku bertapa di rumah, haha...

sampai je stesan bas...
aku terus ke ATM dan tunggu Nora...
klu ikutkan kitorang naik 1 bas tadi...
tup2, bas dah sampai, baru dia perasan tertinggal purse, haiyaaa...

Nora sampai...
bincang nak gie mana dulu...
then kitorang gerak ke Yayasan Terengganu...
aku nak ambik borang mintak bantuan persediaan ke IPT nanti ^_^

back to stesan bas... Nora beli tiket bas...
lepas tue dah blur, tak tau nak pergi mana lagi, haha...
last-last borak sambil ikut je kaki ke mana aje...

kitorang pergi bahagian atas stesan bas...
lepas tue turun... seberang jalan ke Kedai Buku Banggol...
usha-usha buku jap... wow, banyak derr buku baru...
nak beli... nak beli tapi bile memikirkan jumlah wang yang ada dalam purse...
terpaksa sabarkan hati, huwaaaaa T_T

puas pusing2 dalam kedai buku...
Nora pun dah beli 1 novel...
kitorang menuju ke Kedai Cenderahati Xiri...
jamu-jamu mata aja... then ke Hock Kee Seng...
jamu mata jugak dan meletihkan kaki, haha...
dah puas kitorang pusing naik turun... naik turun tangga 3 tingkat...
kitorang gie lantak kat McD... Nora belanja yooo, hehe...
3 jam gak la kitorang duk melantak sambil borak2 ^_^

then naik bas ke Giant...
ingatkan nak gie situ kononya aku nak tengok Big Apple...
baru ada, katanya Nora...
tup3... sampai sana, langsung tak ingat dah...
lepas solat Zohor, tengok2 shawl then gie Guardian...
beli pe yang patut... nak balik ar...

bas terakhir kul 5 ptg...
takkan la kitorang nak merayap lagikan...
kalu terlepas bas, tak ke naya kitoang nak balik naik pe, hehe...

*ni je gambar yang ada, huhu...

psst : kakiku dah sakit gara-gara memakai wedges kelmarin...
dah lama tak pakai, camni la jadinya~

No comments:

Post a Comment