Monday, August 22, 2011

Racunku Penawarku

Assalamualaikum...


nak tau sape RACUNKU merangkap PENAWARKU jua...
mereka adalah...


















ADIK-ADIKKU ^_^
dari kiri atas : Angah, Along (aku la tue), Adik.
dari kiri bawah : Ateh, Achik

hingga kini, mereka la racunku penawarku...
kenapa leh jadi racun???
kenapa leh jadi penawar???

sebabnya adalah :
mereka RACUNKU bilamana mereka buat aku sakit kepala dengan ke'degil'an
dan ke'tidakdengar'an  bebelan aku, hehe...
mereka PENAWARKU bilamana mereka buat aku ter'senyum', ter'tawa'
dan lupa segala masalah yang aku hadapi...

walau apa pun perangai mereka...
mereka adik-adik kesayanganku...

degil-degil meraka, mereka tahan telinga je bila aku bebel...
nakal-nakal mereka, ada masanya mereka rajin menolongku...
gaduh-gaduh kami pun, lama-lama berbaik juga...
bak kata pepatah, "air dicincang takkan putus"





AKU SAYANG MEREKA

sebab tue aku tol-tol tak suke bila
ada orang salahkan adik-adik terus-terusan
padahal bukan salah mereka 100%...
aku tau la mereka nakal *cam Kak Long dia juga, hehe...
tapi takde la sampai nak 'nakal'kan anak orang lain sekali...

tak sanggup nak marah anak sendiri,
salahkan adik-adikku... memang tak patut la...
memang wat aku hangin je...

klu memang salah adik-adikku
memang aku tak kisah 'diorang' nak marah pun...
tapi klu sampai segala hal nak tuding jari pada mereka je,
salah anak sendiri tak ambik kisah,
pe hal... agak-agak la wei...

kadang-kala aku tak faham
dengan perangai sesetengah ibubapa...
sesetangah je okey... bukan sume...
sanggup salahkan anak orang lain...
padahal anak sendiri yang salah...
anak sendiri yang degil...
anak sendiri pengaruh budak-budak lain wat bende tak elok...
tapi masih nak salahkan anak orang lain...
pelik betul aku...
klupun sayangkan anak sendiri...
takkan la sampai sanggup tutup mata...
bile anak sendiri buat salah...
kononnya tak sampai hati nak tegur...
hello, cmtue leh 'rosak'kan anak kamo sendiri tau...
opsss!!! sorry2... teremo pulak pagi-pagi buta ni, hehe...
topik pun dah terlari sikit, sorry ye ^_^
tapi aku betul-betul maksudkan semua ni...

psst : jangan asyik jaga tepi kain orang, sampai tepi kain sendiri terkoyak wat-wat tak nampak, huh~

No comments:

Post a Comment